Θοδωρής Τσούτσος

Εκεί που σταματά ο Μπεργκ, αρχίζει ο Παναθηναϊκός

Ο Μπεργκ πολύ καλά κάνει & εξωτερικεύει τις σκέψεις του. Πολύ καλά κάνει & θέλει να αποφασίσει για το μέλλον του. Αλλά το ίδιο, με τον τρόπο που εκείνος έχει επιλέξει, πρέπει να κάνει ο Παναθηναϊκός.

Του Θοδωρή Τσούτσου

Είναι απολύτως κατανοητή η ανησυχία του Μάρκους Μπεργκ για το μέλλον του Παναθηναϊκού. Οπως απολύτως κατανοητό είναι ο οργανισμός Παναθηναϊκός συνολικά να ασχολείται με όσα είπε ο Σουηδός. Σε αυτές τις σχέσεις, στις οποίες και οι δύο πλευρές παίρνουν πολλά ο ένας από τον άλλον, αυτές οι στιγμές έρχονται για να επιβεβαιώσουν πόσο σημαντικές είναι.

Σε δεύτερο βαθμό αναδεικνύουν και το πόσο δυνατές είναι. Ασφαλώς, μέσα στα όρια της επαγγελματικής συνεργασίας, διότι τέτοια κυρίως είναι αυτή που έχουν ο Παναθηναϊκός και ο Μπεργκ. Είναι φυσιολογικό, λοιπόν, ο Παναθηναϊκός να "ακούει" με πολύ μεγάλη προσοχή όσα λέει ο πιο σημαντικός ποδοσφαιριστής του.

Οπως αντίστοιχα φυσιολογικό είναι ο ποδοσφαιριστής να "ακούει" με πολύ μεγάλη προσοχή όσα λέει ο σύλλογος για την επόμενη μέρα του. να ερμηνεύει, να κρίνει και τελικά να αποφασίζει. Ειδικά αν αυτός ο ποδοσφαιιρστής είναι ο Μπεργκ, που έχει προσφέρει τόσα, βρίσκεται σε εξαιρετική ηλικία και είναι - φαίνεται αυτό - ένας επαγγελματίας που δεν τρέφεται μόνο από τα ακιβά συμβόλαια, αλλά και από τις επιτυχίες. Του συλλόγου του, της Εθνικής του...

Ο Μπεργκ, λοιπόν, αυτό που λέει είναι ότι θέλει έναν καλύτερο Παναθηναϊκό. Ασφαλώς, ο Παναθηναϊκός δεν λέει κάτι διαφορετικό. Και ο ίδιος, οι άνθρωποι που τον "τρέχουν" με λίγα λόγια, καλύτερο θέλουν να τον κάνουν. Σε αυτό το επίπεδο, λοιπόν, υπάρχει συμφωνία. Οι δύο πλευρές θέλουν το ίδιο.

Εκείνο που τίθεται προς συζήτηση είναι ο τρόπος. Σε αυτό το σημείο πια, ο ρόλος του ποδοσφαιριστή σταματά. Η ομάδα είναι εκείνη που θα αποφασίσει και τελικά θα κριθεί για το πώς θα προσπαθήσει να δημιουργήσει τις συνθήκες της επόμενης ημέρας της. Ανάλογα με ένα σωρό παραμέτρους, που αντιμετωπίζει στην πραγματικότητά της.

Και σε κάθε περίπτωση, αυτό δεν μπορεί να είναι εντελώς αντικειμενικό. Ναι μεν πολύ σπουδαίο ρόλο παίζει το οικονομικό κομμάτι, αυτό που λέμε μπάτζετ με λίγα λόγια, αλλά ασφαλώς μεγάλο μερίδιο στο πώς θα εμφανιστεί μια ομάδα στη σεζόν της παίζει το ανθρώπινο στοιχείο. Διότι κάποιοι, εν προκειμένω Νίκος Λυμπερόπουλος και Μαρίνος Ουζουνίδης, θα κάνουν τις επιλογές. Για τους οποίους πάντα θα ισχύει ο νόμος ότι για τους καλούς που θα επιλέξουν θα υπάρχουν και καλύτεροι, αλλά και για τους κακούς πάντα θα υπάρχουν και χειρότεροι.

Ο λόγος του Μπεργκ, λοιπόν, όσο σημαντικός και να είναι για την ομάδα, εδώ δεν μπορεί να περνάει. Δεν λέει κανείς ότι προσπάθησε να το κάνει. Ο Παναθηναϊκός, όμως, μοιάζει με την τόσο - ας την πούμε - αγχωμένη αντίδρασή του, σαν να παρασύρεται από τον έστω πιο σημαντικό παίκτη του.

Ο σύλλογος αυτό που πρέπει να κάνει είναι να προασπίσει τις επιλογές που έχει πάρει για τον εαυτό του, να τις υποστηρίξει και πάνω σε αυτές να βαδίσει. Το λάθος θα είναι αυτές να τις αλλάξει, χωρίς αφενός να τις πιστεύει και πολύ περισσότερο να μπορεί να τις ακολουθήσει. Ο Μπεργκ, λοιπόν, πολύ καλά κάνει και τα λέει. Πολύ καλά κάνει και θέλει να αποφασίσει για το μέλλον του. Το ίδιο, όμως, πρέπει να κάνει και ο Παναθηναϊκός, σύμφωνα με τις δικές του σκέψεις και των ανθρώπων που αποφασίζουν. Διότι στο τέλος εκείνη θα κριθούν για την ομάδα που έφτιαξαν και κανείς άλλος...

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x